Kako si odprem Neteller račun in kakšni so stroški?

 Račun si enostavno odprete s klikom na sledečo povezavo: NETELLER MasterCard - 10€ BONUS

Vpišemo svoj e-mail ter v kateri valuti želimo račun. 

POMEMBNO: izberemo valuto, katero bomo najbolj uporabljali – ponavadi Euro. Če plačujemo v valuti, ki ni naša izbrana valuta, nam zaračunajo stroške konverzije v višini 2,5%.

Nadaljujemo in izpolnimo zahtevane podatke. Tako smo si odprli brezplačni osnovni račun - NETELLER Express.

Slike so starejše in uporabne zgolj okvirno. Potek registracije je vseeno približno enak. Bodite pozorni tudi na kodo za bonus (več o bonusu je napisano pri možnostih pologa).

Kakšni računi so mogoči?

Značilnost računa

NETELLER Express

NETELLER Extended

Valute

AUD, BGN, CAD, DKK, EEK, EUR, GBP, HUF, INR, JPY, LTL, LVL, MXN, NOK, PLN, RON, SEK, USD

AUD, BGN, CAD, DKK, EEK, EUR, GBP, HUF, INR, JPY, LTL, LVL, MXN, NOK, PLN, RON, SEK, USD

Limit pologov

€2,150

Se povečuje

Limit kreditne kartice

€100

Se povečuje

On-line plačila

ja

ja

Dvig sredstev

ne

ja

Net+ kartice

ne

ja

Prenos med računi

ja

ja

Vodenje računa

brezplačno

brezplačno

Kako napolnim svoj NETELLER račun?

Možnosti pologa

Minimalen znesek

Čas obdelave

Provizija

Debetne kartice
VISA Electron, VISA Debit

15.00 EUR

Takoj

Brez

Kreditne kartice
VISA, Mastercard

15.00 EUR

Takoj

1.75%

Bančno nakazilo

22.50 EUR

2-5 delavnih dni

Brez

Ukash

15.00 EUR

Takoj

Brez

POMEMBNO:  Polog opravimo v prvih 30-tih dneh od odprtja računa, saj smo tako upravičeni do 10% bonusa (do max 10€) - šteje se samo prvi polog. Če torej račun napolnimo s 100€ (v enkratnem znesku), jih na račun dobimo 110€ (če jih prvo položimo 50€ in kasneje še enkrat 50€, dobimo le 5€ bonusa). Bonus nam je na voljo po prvem on-line plačilu. Če imamo star neaktiven Express račun, je najbolje če odpremo novega (če neaktivni račun še ni deaktiviran oziroma zbrisan lahko poiskusimo z novim e-mail naslovom), ali pa prosimo da račun odpre poznana oseba vredna zaupanja.

Polog na banki: ko izberemo polog preko banke, dobimo podatke (iban swift), s katerimi gremo na bančno okence ali pa plačamo preko klika.

Kako pridobimo extended račun?

Prvo pošljemo dokumente - skenirano kopijo osebnega dokumenta in potrdilo o trenutnem prebivališču (najlažje kopija bančnega izpiska).

Ko odobrijo dokumente, moramo "zaprosti" za njihov klic-  z obrazcem, katerega dobimo na mail (vpišemo svoj mail, telefon in "why did you need a call"). Potem pokličejo v 1-3 urah (včasih lahko traja dlje). Agentki po telefonu odgovorimo na zastavljena vprašanja (What is your name? When is your birthday? What is your secret answer? What is your email?), za kar potrebujemo osnovno znanje angleščine. Ko pravilno odgovorimo na vsa vprašanja, pridobimo extended račun.

ali namesto telefonskega klica: V Neteller dodamo svoj transakcijski račun. Nato Neteller pošlje na ta trr nekaj centov, nakar pa v Neteller vtipkamo koliko so nam poslali - tako lahko tudi pridobimo extended račun.

Kako pridobim Neteller MasterCard kartico, ter kakšni so stroški?

Potrebujemo brezplačni extended račun, ter zahtevamo kartico. Izdaja kartice je brezplačna, prav tako ni nobenih članarin. Plačevanje na POS terminalih je brez provizije, za dvig gotovine na bankomatu pa plačamo 4€.

Kako si z Neteller računa nakažem denar na svoj tekoči račun?

Prvo potrbujemo extended račun.V Neteller računu izberemo  withdraw, dodamo svoj transakcijski račun. Nato Neteller pošlje na ta trr nekaj centov, nakar pa v Neteller vtipkamo koliko so nam poslali (za verifikacijo). Tako so možna nakazila - izplačila na TRR.

Spletna trgovina